Dementie-vriendelijke samenleving

Op maandag 3 april wordt in Kampen een avond gehouden van het Alzheimer Trefpunt. Het gaat deze avond over ‘Een dementievriendelijke samenleving’.

Wethouder Eibert Spaan van de gemeente Kampen, Christiaan Meyboom van Alzheimer Nederland en vertegenwoordigers van de politie en supermarkten gaan hierover in gesprek. Voor mensen met dementie is het goed en fijn om nog zo lang en zo normaal mogelijk te functioneren in de eigen omgeving. Het is daarom van belang dat de omgeving daar goed op anticipeert. Welke randvoorwaarden kan de gemeente hiervoor scheppen?

Deze avond is vrij toegankelijk voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, zorgverleners en andere belangstellenden. Er is een informatiestand met voorlichtingsmateriaal van Stichting Alzheimer Nederland.

De avond wordt gehouden in Woonzorgcentrum ‘De Vijverhof’, Vijverhof 19 in Kampen. De inloop is vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur.

De entree en koffie/thee bij binnenkomst zijn gratis. Overige consumpties kosten 1 euro per stuk. Er is een collectebus voor vrijwillige bijdragen voor de organisatie van deze avonden.

Voor meer informatie: Stichting Alzheimer Trefpunt Kampen/Zwartewaterland, tel. 038 3325550, of e-mail kampen-zwartewaterland@ alzheimertrefpunt.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *